To je valjda neka nagrada koja se dodjeljuje najboljim pozorišnim glumcima. Luisana je nominovana za ulogu u predstavi Arlequin, servidor de dos patrones. A evo šta je ona na to rekla:
''Zahvalna sam i uzbuđena'', kaže Luisana Lopilato.Na Puroshow.com smo htjeli razgovarati sa Luisanom Lopilato da otkrijemo kako je saznala za svoju nominaciju za nagradu ACE, za najbolje pozorišne glumce i kako se osjećala u tom trenutku.
Luisana nam je rekla: ''Nisam mogla vjerovati. Moj brat Darío je pročitao to na Puroshow.com i nazvao me. Rekao mi je da pročitam, a kako još nismo vjerovali nazvali smo mog menadžera i on nam je to potvrdio. Ono što sam osjećala je bila mješavina zahvalnosti i iznenađenja i naravno da mi je bilo drago.''
Kako si postala jedna od protagonista Arlequína?-Alicia Zanca je odavno htjela raditi sa mnom. Rekla mi je za kasting za ovu predstavu u San Martínu (valjda neko pozorište, šta ja znam) i otišla sam. Prošla sam kasting i jedan intervju lično sa Kive Staiffom, predsjednikom žirija koji me nije uopšte poznavao. Uradila sam sve treninge za tijelo, naučila sam akrobatske trikove i tako sam došla na premijeru,
Jesi li saznala da svoju nominaciju za najbolju pozorišnu komičarku dijeliš da tri jako dobre glumice kao što su María Alché, Noemí Frenkel i Noemí Morelli?-Saznala sam, ali sve je uredu. Ne očekujem da ću osvojiti nagradu. Biti nominovana za moj prvi pozorišni posao je previše. Već sam zadovoljna s tim.
A sad, hoćeš li još glumiti u pozorištu?-Naravno, i ovaj posao mi je otvorio mnoga vrata prema ljudima koji nisu vjerovali u mene kao glumicu. Imam ponuda i sa televizije i iz pozorišta i vidjeću šta ću raditi sledeće godine. Srećna sam, zahvalna i uzbuđena.
Rebelde Spain